Tip van een ex-fietsendief: zo zorg je er voor dat je fiets niet gestolen wordt

Als je in een grote stad woont dan heb je bijna de garantie op dat je fiets een keer gestolen gaat worden, of zelfs meerdere keren. Dat is flink balen, vooral omdat het je telkens weer geld kost om hem te vervangen. De oplossing? Die is er niet, maar je kunt er in elk geval alles aan doen om het te voorkomen.

Ondanks de onderstaande tips hou je kans op diefstal. Dat komt omdat fietsendieven meesters zijn in hun vak. Ze weten precies hoe een fiets van het slot te halen is, of zelfs hoe ze de GPS kunnen verwijderen. Maar met de tip van Johnny zorg je er in elk geval voor dat de kans zo klein mogelijk is. 

Johnny is ex-fietsendief en ex-junk, een combinatie die helaas vaak samen gaat. Hij stal fietsen aan de lopende band, om ze daarna voor een paar tientjes door te verkopen op straat.

De tip: let op waar je het ventiel plaatst als je weg gaat

Johnny zegt: "Vergeet nooit om het ventiel op de goede plaats te zetten". Dus in de houding dat je slot tussen een spaak en een ventiel zit. Op die manier moeten ze het ventiel breken om de fiets te stelen. En een fiets met een lekke band, kan je nauwelijks doorverkopen.

Heb jij een betere tip? Laat 'm hieronder achter!

Tips en tricks

Comment plaatsen

Alle comments moeten eerst goedgekeurd worden